Tri meseca kasnije nego što je trebalo (broj 2 izašao je u septembru 2000.g.), pojavio se „Bumerang“ broj 3 ali će pravi stripoljupci lako oprostiti ovu docnju zadovoljni što je broj ipak stigao na kioske, nadajući se da to znači da će sledećih brojeva takođe biti a ako budu i redovni – eto razloga za voacije! Naravno, ne bi se olako trebao trošiti kredit kod čitalaca pošto svako strpljenje ima kraja a otežavajuća i ograničavajuća okolnost u ovom slučaju jesu stripovi u nastavcima jer, ako sledećeg dela predugo nema, može se izgubiti interes da se strip uopšte pročita. (Ovo svakako podrazumeva i široku i blagovemenu distribuciju revije.) No, kako god (u budućnosti) bilo, novi „Bumerang“, pod uredničkom palicom Saše Marijanušića, otvaraju, umesto njegove reči, zanimljive „Strip vesti“ o radu domaćih autora i dešavanjima u svetu stripa, koje priređuje Zlatko Milenković, pokretač i urednik istoimenih „Strip vesti“ dostupnih zainteresovnaima putem elektronske pošte. Milenković je autor i serijala „Noćna smena“, započetog u ovom broju, u kome upoznajemo policajca koji danju spava u ćeliji a noću dežura i čeka sveže uhapšenike da bi od njih čuo (ako je moguće) zanimljive priče i tako prekratio vreme, što, sveukupno, zvuči obećavajuće.
            Pored uvoda u „Noćne smene“ dva serijala uveliko se razvijaju. Novih 10 tabli Kerčevog „Cat Clow“, epizoda „Pacovdija u plavom“, prati ženu mačku i inspektora Kameron Hila dok kroz kanalizaciju traže mutirane ljude-pacove i njihovog gazdu, dajući tako Kercu šansu da isporuči novu dozu vrcavih dijaloga i razigrane crtačke egzibicije u scenama tuča. Čitaoci će svakako nestrpljivo čekati rasplet događaja.
Drugi deo stripa „Max Debris“ scenarista Marka Stojanovića i Đorđa Mlosavljevića i crtača Toni Radeva, nastavlja da zapliče razne prevarantske i nacističke mreže oko slika Otona Muhe, posebno one pod imenom „Slovenska apoteoza“. Reč je o humorističko-karikaturalnom stripu sa simpatičnim junacima, na tragu francusko-belgijske škole.
Ostatak „Bumeranga“ ispunjavaju kratki stripovi. „WC – War Conflict“ Ljube Filipovića je gorko sarkastična priča o borbi vojski oko jednog klozeta. Mladen Oljača zabaviće čitaoce posprdnim „All You Need Is Love“, s tim da se zadnja reč čita kao „Money“, što se „nežnim dušama“ i feministkinjama sigurno neće dopasti.
Broj zatvara geg „Pohod“ Nebojše Bačića (o tri Turčina, ne baš naročito spretna i jednom prgavom medvedu, a sve to u koloru). Tako ističe 40 strana „Bumeranga“, za koga se nadamo da će prebroditi porođajne muke i opstati na radost ljubitelja priča u slikama.
(2001)

0 komentara:

Постави коментар

top